- 6 łyżek mąki razowej-pszennej albo gryczanej(60g)
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta sody
- coś do osłodzenia-może to być stevia(którą wykorzystałam w tym przepisie), albo ksylitol,
- łyżeczka kakao
- łyżeczka kawy zbożowej
- 100 ml mleka- 10 łyżek
- jajko
- łyżka oliwy z oliwek
- średni banan(120g)
wartość energetyczna: 550 kcal
Łączymy mąkę, proszek do pieczenia, stevię, kakao oraz kawę rozpuszczalną. Mieszamy suche składniki. W osobnym naczyniu łączymy jajko, mleko i oliwę. Dodajemy 'mokre' składniki do 'suchych'. Miksujemy na średnich obrotach.. Wylewamy ciasto na patelnię teflonową. Czekamy, aż się zetnie. Wykładamy naleśnika na talerz. Na wierzch układamy pokrojonego banana.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz